Seznamte se nekomplikovaným, svěžím bílým Secco, má tóny bylinek a kořenitého jádrového ovoce s tóny jako bílá broskev a bezový květ. Jemná perlivost mu dodává příjemný jemný vzhled. Chuť je velmi jasná, přesná a jemně šťavnatá. Nízkoalkoholický sekt se doporučuje jako ideální letní víno třeba jako Aperitiv nebo s italským pečivem a grilovaným jídlem.
Kategorie: | Německá vína |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Ročník: | 2022 |
Odrůda: | Bacchus, Kerner, Muskateller, Scheurebe |
Kategorie vína: | šumivé bílé |
Chuťová kategorie: | suché víno |
Zbytkový cukr: | 11,3 g/l |
Poloha vinic: | Rheinhessen & Pfalz |
Charakter podloží: | jíl a vápenec |
Vinifikace: | nerezové tanky |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Kyseliny: | 6,9 g/l |
Ideální k pití: | aktuální ročník |
Teplota pro servis: | 6 - 8 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | SEKTHAUS RAUMLAND |
Popis produktu není dostupný
Vinařství bylo založeno v roce 1984 s ambicí vybudovat něco zcela nového a to vyrábět vysoce kvalitní sekt tradiční lahvovou fermentací. V Německu to bylo v té době pro mnohé nemyslitelné. Dnes rodina obdělává 10 hektarů vinic, samozřejmě organicky. Je zde patrná velká vášeň pro klasické burgundské odrůdy, jako je Pinot Noir, Chardonnay a Pinot Meunier. Polohy vinic se rozkládají v oblastech Rheinhessen a Pfalz, což umožňuje vyrábět šumivá vína, která vykazují mineralitu, hloubku a komplexnost. Hrozny, jsou sklízené ručně a i zpracování je velmi šetrné, přičemž pro sekt je použito pouze srdce hroznu. Rozhodnutí zaměřit se výhradně na výrobu jakostního šumivého vína pomohlo německému sektu získat opět více mezinárodní pozornosti. Od roku 2020 je vinařství Raumland členem VDP a to jako první výrobce šumivého vína - a dále tak propaguje německou scénu šumivých vín v mezinárodním měřítku.
" Ve Flörsheim-Dalsheim jsem opět využil příležitosti navštívit Volker Raumland, pravděpodobně jednoho ze tří největších výrobců šumivých vín v celém Německu. Sortiment, který v současnosti nabízí, je světový a může konkurovat jakémukoli šumivému vínu na planetě."
Stephan Reinhardt / The Wine Advocate 2020