Exkluzivně pro vinařství Lackner Tinnacher, vyrobeno chocolatierem Seppem Zotterem, s přísadami ze Steinbach 12. Mléčná čokoláda s verjusem, což je starobylá ingredience ze šťávy zelených hroznů a ořechovým karamelem. Čokoláda je v BIO kvalitě a certifikaci BEAN TO BAR
Kategorie: | Delikatesy |
---|
Popis produktu není dostupný
Již od roku 1770 je Boutique Weingut Lackner Tinnacher jednou z nejstarších usedlostí v Südsteiermark. Základ nezaměnitelného charakteru vín byl položen ve dvacátých letech minulého století pečlivou propagací vlastních klonů révy vinné se zaměřením na malé, kořenité hrozny dokonale odrážející složení místního podloží. Fritz Tinnacher a Wilma Lackner vstoupili v roce 1978 do manželského svazku a od té doby nese panství spojené jméno Lackner-Tinnacher. Manželé vyznávali vysoce řemeslný, přírodou vedený přístup k pěstování révy. I dnes jsou všechny hrozny získávány z vlastních vinic panství a zůstává zde pevně zakořeněná filozofie, že kvalita vína není diktována primárně ve sklepě, ale vzniká na vinici, individuálně pro každou odrůdu a polohu. Katharina Tinnacher převzala odpovědnost za vinařství v roce 2013. Zaměřila se na čistě organické pěstování a autentickou kolekci vín, vycházející z kořenů a tradice. Ve sklepě probíhá vinifikace v nadčasovém stylu, inspirovaná tradiční vinařskou kulturou. Po pečlivém výběru hroznů je ovoce šetrně lisováno, přičemž pouze část kmene je vinifikována 100% divokým kvasem. V souladu s filozofií vinařství se zde nepoužívají žádné přísady na čeření. Výsledkem jsou vína, která jsou individuální, elegantní a vysoce osobitá, ale i výborně pitelná.