Jasné zelenožluté, stříbrné odlesky. Zralé tropické ovoce s jemným karamelovým nádechem, trochou medového melounu, nádechem ananasu, kořenitými tóny. Šťavnatá, dobrá komplexnost, silný, krémový, meruňkový dotek v závěru, citrónová dochuť, všestranný doplněk jídla s potenciálem.
Kategorie: | RAKOUSKO |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Ročník: | 2021 |
Odrůda: | Veltlínské zelené |
Kategorie vína: | bílé |
Chuťová kategorie: | suché víno |
Klasifikace vinic: | KAMPTAL DAC RIEDENWEIN |
Poloha vinic: | Schönberg Bernthal jižní orientace 240-310 m.n.m. |
Zbytkový cukr: | 4,6 g/l |
Hodnocení A La Carte ročník 2020: | 93 bodů |
Hodnocení Falstaff ročník 2020: | 92 bodů |
Alkohol: | 13 % |
Kyseliny: | 6,2 g/l |
Ideální k pití: | do 10 let |
Vinifikace: | 10 měsíců na velkých dubových sudech 500l |
Teplota pro servis: | 12 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Charakter podloží: | slídové břidlice, silikátový kámen, tenká vrstva spraše-hlíny |
Vinařství: | WEINGUT GERHARD DEIM |
Stáří vinic: | 50-60 let |
Popis produktu není dostupný
Schönberg am Kamp, který se nachází v údolí na severním konci údolí Kamp, se vyznačuje mikroklimatem s horkými dny a obzvlášť chladnými noci. Zde se vinařství Gerhard Deim zaměřuje na silné stránky regionu: Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Základ vinařství je položen mezigenerační spoluprací as tím spojenou kombinací osvědčených metod a mladické ochoty experimentovat. Staré a mladé spojuje snaha o nekompromisně vysokou kvalitu, která začíná pěstováním a péčí o každou jednotlivou révu, a to jak o viniční a rezervní vína, tak i o vína místní a regionální. Místní vína Schönberger se vyznačují svěžestí, elegancí a vysokou mírou pitelnosti. Odrážejí širokou škálu půdních formací a mikroklima charakterizované polohou místa. V Ried Irbling roste Ryzlink rýnský na úpatí waldviertelské rulové břidlice, Grüner Veltliner am Kalvarienberg stojí na zvětralé půdě ze silikátové horniny s tenkou vrstvou vyplavené sprašové hlíny a v Ried Bernthal vinná réva. metr silné sprašovo-jílovité terasy. Některá vína Rieden zrají v 500 litrových sudech až do příští sklizně – ideální velikost, která zaručuje vyvážený poměr mezi přirozeným přívodem kyslíku a zároveň nepříliš velkým vlivem dřeva. Díky velikosti sudů lze mnoho malých teras a pozemků ve vinicích rok co rok vinifikovat samostatně a optimálně tak podporovat jejich rozvoj až do lahvování.