Neohodnoceno

Riesling RIED IRBLING

Vinice Irbling leží v nadmořské výšce 320 – 380 m n.m., na samém úpatí  Waldviertelu. Stáří keřů je zde okolo 60 let. Díky těmto faktorům a skalnatému podloží je tento Riesling velmi koncentrovaný, s robustní strukturou. Na nose mandarinky, kiwi a sušené bylinky. V chuti mokrá břidlice, dotek tropických plodů a dlouhý závěr.

Můžeme doručit do:
30.4.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 390
627 Kč / ks 518 Kč bez DPH 84 Kč / 100 ml
Kategorie: RAKOUSKO
Objem: 0,75 l
Ročník: 2020
Odrůda: Ryzlink rýnský / Riesling
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché víno
Klasifikace vinic: KAMPTAL DAC RIEDENWEIN
Poloha vinic: Schönberg /, Irbling
Zbytkový cukr: 5,8 g/l
Hodnocení Falstaff ročník 2020: 93 bodů
Alkohol: 13 %
Kyseliny: 7,3 g/l
Ideální k pití: do 10 let
Vinifikace: nerezové tanky
Teplota pro servis: 12 °C
Alergeny: siřičitany
Charakter podloží: břidlice, rula
Vinařství: WEINGUT GERHARD DEIM

Popis produktu není dostupný

Unknown_1 

Schönberg am Kamp, který se nachází v údolí na severním konci údolí Kamp, se vyznačuje mikroklimatem s horkými dny a obzvlášť chladnými noci. Zde se vinařství Gerhard Deim zaměřuje na silné stránky regionu: Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Základ vinařství je položen mezigenerační spoluprací as tím spojenou kombinací osvědčených metod a mladické ochoty experimentovat. Staré a mladé spojuje snaha o nekompromisně vysokou kvalitu, která začíná pěstováním a péčí o každou jednotlivou révu, a to jak o viniční a rezervní vína, tak i o vína místní a regionální. Místní vína Schönberger se vyznačují svěžestí, elegancí a vysokou mírou pitelnosti. Odrážejí širokou škálu půdních formací a mikroklima charakterizované polohou místa. V Ried Irbling roste Ryzlink rýnský na úpatí waldviertelské rulové břidlice, Grüner Veltliner am Kalvarienberg stojí na zvětralé půdě ze silikátové horniny s tenkou vrstvou vyplavené sprašové hlíny a v Ried Bernthal vinná réva. metr silné sprašovo-jílovité terasy. Některá vína Rieden zrají v 500 litrových sudech až do příští sklizně – ideální velikost, která zaručuje vyvážený poměr mezi přirozeným přívodem kyslíku a zároveň nepříliš velkým vlivem dřeva. Díky velikosti sudů lze mnoho malých teras a pozemků ve vinicích rok co rok vinifikovat samostatně a optimálně tak podporovat jejich rozvoj až do lahvování.