Na tuto Reservu byly vybrány nejlepší hrozny z keřů révy staré více než 65 let. Kouřově-kořenité víno s doteky fíků, rozinek a sušeného ovoce. Chuť je mohutná, skvěle vyvážená s brilantní kyselinkou. Víno má velký potenciál zrání.
Kategorie: | RAKOUSKO |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Ročník: | 2018 |
Odrůda: | Veltlínské zelené |
Kategorie vína: | bílé |
Chuťová kategorie: | suché víno |
Klasifikace vinic: | WIENVIERTEL DAC |
Zbytkový cukr: | 2 g/l |
Certifikace vín: | BIO / VEGAN |
Hodnocení Robert Parker Wine Advocate 2020: | 94 bodů |
A La Carte: | 92 bodů |
Alkohol: | 13 % |
Kyseliny: | 5,8 g/l |
Ideální k pití: | do 15 let |
Vinifikace: | nerezové tanky |
Teplota pro servis: | 11-13 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Charakter podloží: | spraš, písek, šterk |
Poloha vinic: | Poysdorf - Kleinhadersdorf |
Vinařství: | WEINGUT WEINRIEDER |
Na tuto Reservu byly vybrány nejlepší hrozny z keřů révy staré více než 65 let. Kouřově-kořenité víno s doteky fíků, rozinek a sušeného ovoce. Chuť je mohutná, skvěle vyvážená s brilantní kyselinkou. Víno má velký potenciál zrání.
Rodinné vinařství se nachází v obci Kleinhadersdorf, západně od Poysdofru v dolnorakouské oblasti Weinviertel. Vinařství vede Friedrich Weinrieder se synem Lukasem. Dvě generace nadšeně produkující vína se silou a charakterem. Plně se soustředí na přírodní cykly a jejich ambicí je z přírody dostat to nejlepší. Místní vína disponují výrazným regionálním a místním charakterem a také keři révy vinné až ve věku 65 let. Vinařství Weinrieder se nachází v centru regionu Weinviertel. Jeho poloha je na předních svazích orientovaných na jih a jihozápad, přičemž obhospodařuje 20 hektarů vinic na nejlepších lokalitách Birthal, Bockgärten, Hohenleiten, Kugler a Schneiderberg. Rodinné vinice jsou osázeny výhradně bílými odrůdami Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Chardonnay a Rulandské bílé. Vyvážené mikroklima a úrodné spraše a jílovité půdy umožňují vznik vynikajících ročníků. Vinařství má filozofii spočívající v ochraně přírody, včetně ochrany užitečného hmyzu, ozeleněním vinic a také přísným omezením výnosů krátkým řezem. Velmi pozdní sběr, šetrné zpracování, adekvátní využití sklepní technologie a dlouhé ležení na kvasinkách mají zásluhu na produkci vín se silou a charakterem. Fermentace přírodních vín probíhá v ocelových tancích. Vína se vyvážejí celkem do 30 zemí včetně Japonska a USA, kde je najdete v nejlepších restauracích.
Robert Parker The Wine Advocate "Fritz a jeho syn Lukas Rieder pokračují ve fascinující sérii… Vína byla vždy vynikající, ale nyní jsou skvělá a patří k tomu nejlepšímu, co se dnes v této oblasti vyrábí."