Sametově suchý NIK WEIS Riesling Dry představuje vrcholnou kvalitu moselských vín, zpracovanou s maximální péčí vinařství. Díky pomalému, chladnému kvašení s domácími kvasinkami a bez čerpání moštu získává autentický, suchý moselský ryzlink. Jeho vůně plné kouřových tónů a minerální nuance vytvářejí elegantní, vyvážený profil s bohatou paletou čerstvého ovoce a jemnými podtóny sušeného koření. Půda z břidlice a aluviálního prostředí, kde réva roste, dodává tomuto vínu rafinovanou strukturu a živou, pikantní charakteristiku. Ideální doplněk k bílým masům, sladkovodním rybám, mořským plodům a zeleninovým pokrmům. Zkrátka, NIK WEIS Riesling Dry - vrcholná chuťová zkušenost z Moselského regionu.
Kategorie: | NĚMECKO |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2023 |
? Odrůda vína: | Ryzlink rýnský / Riesling |
? Barva vína: | bílé víno |
? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
? Klasifikace vinic: | VDP GUTSWEIN |
Zbytkový cukr: | 7,6 g/l |
Certifikace vín: | FAIR N` GREEN |
Falstaff hodnocení ročník 2022: | 89 bodů |
Poloha vinice: | strmé vinice horní část střední Mosely |
Charakter podloží: | zvětralá břidlice |
Vinifikace: | spontánní fermentace nerezový tank |
Obsah alkoholu: | 12% |
Kyselina: | 7 g/l |
Idealní k pití: | do 5 let |
Teplota pro servis: | 6-8 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT NIK WEIS |
Sametově suchý NIK WEIS Riesling Dry představuje vrcholnou kvalitu moselských vín, zpracovanou s maximální péčí vinařství. Díky pomalému, chladnému kvašení s domácími kvasinkami a bez čerpání moštu získává autentický, suchý moselský ryzlink. Jeho vůně plné kouřových tónů a minerální nuance vytvářejí elegantní, vyvážený profil s bohatou paletou čerstvého ovoce a jemnými podtóny sušeného koření. Půda z břidlice a aluviálního prostředí, kde réva roste, dodává tomuto vínu rafinovanou strukturu a živou, pikantní charakteristiku. Ideální doplněk k bílým masům, sladkovodním rybám, mořským plodům a zeleninovým pokrmům. Zkrátka, NIK WEIS Riesling Dry - vrcholná chuťová zkušenost z Moselského regionu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nicolaus Weis založil vinařství roku 1947 a pojmenoval ho po křesťanském patronu vína a papeži Urbanu I., „Weingut St. Urbans-Hof“. Nicolaus Weis byl velmi připoután ke svému kraji a v zemské politice se často zasazoval o vinohradnictví, a tak mu byl roku 1969 propůjčen čestný titul „Ökonomierat“ (hospodářský rada), který je dodnes součástí názvu vinařství. Jeho syn Hermann Weis prokázal svůj instinkt na obzvláště dobré vinohrady a se svou ženou Idou rozšířil pěstitelské polohy. Nyní vede vinařství třetí generace – Nik Weis na polohách u řek Mosel a Saar. Vinařství St. Urbans-Hof patří se svými 34 hektary k největším privátním vinařstvím v kraji. Nik vyrostl v podniku svých rodičů, ve kterém byla kromě výroby vína i révová školka. Po studiu enologie v Geisenheimu si rozšířil znalosti v Champagni, Kalifornii, Kanadě (Niagárský poloostrov) i v blízkém okolí. Jako předseda spolku Leiwener Jungwinzer měl možnost se i v domovském regionu rozhodujícím způsobem podílet na rozvoji výroby vína. Ve vlastním vinařství trvale prosazuje spojení tisícileté tradice s inovací. Dnes patří Weingut Nik Weis St. Urbans-Hof k nejlepším vinařstvím v Německu.
"Nik Weis ví vše o ryzlinku ve všech jeho odstínech a to jak na Mosele, tak na Sársku. Jeho vína se vždy vyznačují terroirem, hloubkou a úžasnou komplexností. Vzhledem k jeho široké nabídce nezbývá téměř nic, co bychom postrádali. Opět nás obzvláště zaujal jeden titul, „Bockstein“. Víno, které téměř ideálně spojuje všechny přednosti, elegantní lehkost s pevným jádrem. Působivá je také minerální hloubka. Potěšení!"
Falstaff Weinguide Deutschland 2024