Neohodnoceno

Grüner Veltliner RIED SCHNEIDERBERG

Hutný a elegantní Grüner Veltliner z vinice Schneiderberg. Na nose citrusové plody, zelený pepř, skořice a meruňky. V chuti je krásně vyvážené, minerální, se svěží kyselinkou a velmi dobrou délkou.

Můžeme doručit do:
3.10.2023
Skladem (>5 ks)
Kód: 348
324 Kč / ks 43,20 Kč / 100 ml
Kategorie: Rakouská vína
Objem: 0,75 l
Ročník: 2020
Odrůda: Veltlínské zelené
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché víno
Klasifikace vinic: WIENVIERTEL DAC
Zbytkový cukr: 2 g/l
Certifikace vín: BIO / VEGAN
A La Carte: 92 bodů
Alkohol: 13,5 %
Kyseliny: 5 g/l
Ideální k pití: do 5 let
Vinifikace: nerez tanky
Teplota pro servis: 8-10 °C
Alergeny: siřičitany
Charakter podloží: spraš, písek, šterk
Poloha vinic: Ried Schneiderberg
Vinařství: WEINGUT WEINRIEDER

Hutný a elegantní Grüner Veltliner z vinice Schneiderberg. Na nose citrusové plody, zelený pepř, skořice a meruňky. V chuti je krásně vyvážené, minerální, se svěží kyselinkou a velmi dobrou délkou.

Unknown

Rodinné vinařství se nachází v obci Kleinhadersdorf, západně od Poysdofru v dolnorakouské oblasti Weinviertel. Vinařství vede Friedrich Weinrieder se synem Lukasem. Dvě generace nadšeně produkující vína se silou a charakterem. Plně se soustředí na přírodní cykly a jejich ambicí je z přírody dostat to nejlepší. Místní vína disponují výrazným regionálním a místním charakterem a také keři révy vinné až ve věku 65 let. Vinařství Weinrieder se nachází v centru regionu Weinviertel. Jeho poloha je na předních svazích orientovaných na jih a jihozápad, přičemž obhospodařuje 20 hektarů vinic na nejlepších lokalitách Birthal, Bockgärten, Hohenleiten, Kugler a Schneiderberg. Rodinné vinice jsou osázeny výhradně bílými odrůdami Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Chardonnay a Rulandské bílé. Vyvážené mikroklima a úrodné spraše a jílovité půdy umožňují vznik vynikajících ročníků. Vinařství má filozofii spočívající v ochraně přírody, včetně ochrany užitečného hmyzu, ozeleněním vinic a také přísným omezením výnosů krátkým řezem. Velmi pozdní sběr, šetrné zpracování, adekvátní využití sklepní technologie a dlouhé ležení na kvasinkách mají zásluhu na produkci vín se silou a charakterem. Fermentace přírodních vín probíhá v ocelových tancích. Vína se vyvážejí celkem do 30 zemí včetně Japonska a USA, kde je najdete v nejlepších restauracích.

Robert Parker The Wine Advocate "Fritz a jeho syn Lukas Rieder pokračují ve fascinující sérii… Vína byla vždy vynikající, ale nyní jsou skvělá a patří k tomu nejlepšímu, co se dnes v této oblasti vyrábí."