Ze sklenky proudí citrusy, limetka, ale i žluté peckoviny jako meruňka a tóny manga. Intenzivní ovoce je doprovázeno jemnou zbytkovou sladkostí. To je však udržováno pod kontrolou životně důležitým pulzem svěží kyselinky. Perfektní společník nejen do asijské kuchyně. Dokonale doplňuje pokrmy bohaté na koření i výbušné chuťové kreace z Dálného východu. Vína klasifikace GUTSWEIN jsou vstupem do hierarchie kvality, založené na původu kvalitních vinařství a jsou vizitkou vinaře. Hrozny pocházejí z vlastních vinic a splňují přísné VDP. kritéria.
Kategorie: | NABÍDKA VÍN |
---|---|
Objem: | 750 ml |
Ročník vína: | 2022 |
Odrůda: | Ryzlink rýnský / Riesling |
Kategorie vína: | bílé víno |
Chuťová kategorie: | suché / trocken / dry |
Klasifikace vinic: | VDP.ORTSWEIN |
Zbytkový cukr: | 20,4 g/l |
Poloha vinic: | Würzburg |
Charakter podloží: | zvětralá břidlice |
Vinifikace: | nerezové tanky |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Kyseliny: | 7,6 g/l |
Ideální k pití: | aktuální ročník |
Teplota pro servis: | 10 - 12 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT AM STEIN |
Popis produktu není dostupný
Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.
"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."
LUDWIG KNOLL