Neohodnoceno

DEIM Grüner Veltliner SCHÖNBERG

Typický Veltlín ze severnější části Kamptalu, svěží, elegantní s vůní po exotickém ovoci, bílém pepři a zeleném jablku. Chuť je velmi temperamentní, plná ovoce, kořenitá s minerálním podtextem.

Můžeme doručit do:
29.4.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 375
300 Kč / ks 248 Kč bez DPH 40 Kč / 100 ml
Kategorie: RAKOUSKO
Objem: 0,75 l
Ročník: 2022
Odrůda: Veltlínské zelené
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché víno
Klasifikace vinic: KAMPTAL DAC ORTSWEIN
Poloha vinic: Schönberg / Bernthal, Kalvarienberg
Zbytkový cukr: 3,4 g/l
Hodnocení A La Carte ročník 2020: 91 bodů
Hodnocení Falstaff: 92 bodů
Alkohol: 13 %
Kyseliny: 7 g/l
Ideální k pití: do 7 let
Vinifikace: velké dubové sudy a nerezové tanky
Teplota pro servis: 10 °C
Alergeny: siřičitany
Charakter podloží: spraše, hlína
Vinařství: WEINGUT GERHARD DEIM

Popis produktu není dostupný

Unknown_1 

Schönberg am Kamp, který se nachází v údolí na severním konci údolí Kamp, se vyznačuje mikroklimatem s horkými dny a obzvlášť chladnými noci. Zde se vinařství Gerhard Deim zaměřuje na silné stránky regionu: Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Základ vinařství je položen mezigenerační spoluprací as tím spojenou kombinací osvědčených metod a mladické ochoty experimentovat. Staré a mladé spojuje snaha o nekompromisně vysokou kvalitu, která začíná pěstováním a péčí o každou jednotlivou révu, a to jak o viniční a rezervní vína, tak i o vína místní a regionální. Místní vína Schönberger se vyznačují svěžestí, elegancí a vysokou mírou pitelnosti. Odrážejí širokou škálu půdních formací a mikroklima charakterizované polohou místa. V Ried Irbling roste Ryzlink rýnský na úpatí waldviertelské rulové břidlice, Grüner Veltliner am Kalvarienberg stojí na zvětralé půdě ze silikátové horniny s tenkou vrstvou vyplavené sprašové hlíny a v Ried Bernthal vinná réva. metr silné sprašovo-jílovité terasy. Některá vína Rieden zrají v 500 litrových sudech až do příští sklizně – ideální velikost, která zaručuje vyvážený poměr mezi přirozeným přívodem kyslíku a zároveň nepříliš velkým vlivem dřeva. Díky velikosti sudů lze mnoho malých teras a pozemků ve vinicích rok co rok vinifikovat samostatně a optimálně tak podporovat jejich rozvoj až do lahvování.