Neohodnoceno

DEIM Grüner Veltliner KAMPTAL

Jasně žlutozelené, stříbrné odlesky. Čerstvé jablko s jemným květinovým pozadím, jemné luční bylinky, lákavý buket, nádech hrušky. Středně velké tělo, bílé jádrové ovoce, jemná kyselost, minerální, všestranná příloha k jídlu.

Můžeme doručit do:
2.5.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 982
246 Kč / ks 203 Kč bez DPH 33 Kč / 100 ml
Kategorie: RAKOUSKO
Objem: 0,75 l
Ročník: 2022
Odrůda: Veltlínské zelené / Grüner Veltliner
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché víno
Klasifikace vinic: KAMPTAL DAC GEBIETSWEIN
Poloha vinic: Im Renner, Bernthal, Kalvanienberg, Loisium, Loiseberg
Zbytkový cukr: 3,8 g/l
Falstaff hodnocení 2022: 91 bodů
Hodnocení A La Carte ročník 2022: 91 bodů
Alkohol: 12,5 %
Kyseliny: 6,8 g/l
Ideální k pití: do 5 let
Vinifikace: nerezové tanky
Teplota pro servis: 8-10 °C
Alergeny: siřičitany
Charakter podloží: spraše, jíl, aluviální půda

Popis produktu není dostupný

Unknown_1 

Schönberg am Kamp, který se nachází v údolí na severním konci údolí Kamp, se vyznačuje mikroklimatem s horkými dny a obzvlášť chladnými noci. Zde se vinařství Gerhard Deim zaměřuje na silné stránky regionu: Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Základ vinařství je položen mezigenerační spoluprací as tím spojenou kombinací osvědčených metod a mladické ochoty experimentovat. Staré a mladé spojuje snaha o nekompromisně vysokou kvalitu, která začíná pěstováním a péčí o každou jednotlivou révu, a to jak o viniční a rezervní vína, tak i o vína místní a regionální. Místní vína Schönberger se vyznačují svěžestí, elegancí a vysokou mírou pitelnosti. Odrážejí širokou škálu půdních formací a mikroklima charakterizované polohou místa. V Ried Irbling roste Ryzlink rýnský na úpatí waldviertelské rulové břidlice, Grüner Veltliner am Kalvarienberg stojí na zvětralé půdě ze silikátové horniny s tenkou vrstvou vyplavené sprašové hlíny a v Ried Bernthal vinná réva. metr silné sprašovo-jílovité terasy. Některá vína Rieden zrají v 500 litrových sudech až do příští sklizně – ideální velikost, která zaručuje vyvážený poměr mezi přirozeným přívodem kyslíku a zároveň nepříliš velkým vlivem dřeva. Díky velikosti sudů lze mnoho malých teras a pozemků ve vinicích rok co rok vinifikovat samostatně a optimálně tak podporovat jejich rozvoj až do lahvování.