| Kategorie: | RAKOUSKO |
|---|---|
| ? Objem lahve: | 750 ml |
| ? Ročník vína: | 2022 |
| ? Odrůda vína: | Veltlínské zelené / Grüner Veltliner |
| ? Barva vína: | bílé víno |
| ? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
| ? Klasifikace vinic: | KAMPTAL DAC GEBIETSWEIN |
| Poloha vinic: | Im Renner, Bernthal, Kalvanienberg, Loisium, Loiseberg |
| Zbytkový cukr: | 3,8 g/l |
| Falstaff hodnocení 2022: | 91 bodů |
| Hodnocení A La Carte ročník 2022: | 91 bodů |
| Obsah alkoholu: | 12,5 % |
| Kyseliny: | 6,8 g/l |
| Ideální k pití: | do 5 let |
| Vinifikace: | nerezové tanky |
| Teplota pro servis: | 8-10 °C |
| Alergeny: | siřičitany |
| Charakter podloží: | spraše, jíl, aluviální půda |
| Vinařství: | WEINGUT GERHARD DEIM |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Schönberg am Kamp, který se nachází v údolí na severním konci údolí Kamp, se vyznačuje mikroklimatem s horkými dny a obzvlášť chladnými noci. Zde se vinařství Gerhard Deim zaměřuje na silné stránky regionu: Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Základ vinařství je položen mezigenerační spoluprací as tím spojenou kombinací osvědčených metod a mladické ochoty experimentovat. Staré a mladé spojuje snaha o nekompromisně vysokou kvalitu, která začíná pěstováním a péčí o každou jednotlivou révu, a to jak o viniční a rezervní vína, tak i o vína místní a regionální. Místní vína Schönberger se vyznačují svěžestí, elegancí a vysokou mírou pitelnosti. Odrážejí širokou škálu půdních formací a mikroklima charakterizované polohou místa. V Ried Irbling roste Ryzlink rýnský na úpatí waldviertelské rulové břidlice, Grüner Veltliner am Kalvarienberg stojí na zvětralé půdě ze silikátové horniny s tenkou vrstvou vyplavené sprašové hlíny a v Ried Bernthal vinná réva. metr silné sprašovo-jílovité terasy. Některá vína Rieden zrají v 500 litrových sudech až do příští sklizně – ideální velikost, která zaručuje vyvážený poměr mezi přirozeným přívodem kyslíku a zároveň nepříliš velkým vlivem dřeva. Díky velikosti sudů lze mnoho malých teras a pozemků ve vinicích rok co rok vinifikovat samostatně a optimálně tak podporovat jejich rozvoj až do lahvování.