Neohodnoceno

OBERROTWEIL Pinot Noir

Tóny tmavého bobulového ovoce ve spojení se sušenými bylinkami a nuance pepřových tónů. Dobře integrovaná taninová struktura a šťavnatý závěr. Hrozny pochází z vulkanického podloží Kaiserstuhl, víno zrálo 18 měsíců na dubových sudech.

Můžeme doručit do:
6.3.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 918
875 Kč / ks 723 Kč bez DPH 117 Kč / 100 ml
Kategorie: NĚMECKO, 2018 Pinot Noir suché víno červené, 2018 Zweigelt suché víno červené, 2018 Rulandské modré / Spätburgunder / Pinot Noir suché víno červené, 2018 Pinot Noir suché víno červené, 2018 Pinot Noir / Rulanské modré suché víno červené, 2018 Pinot Noir / Rulandské modré suché víno červené, 2018 Rulandské modré / Spätburgunder / Pinot Noir suché víno červené, 2020 Pinot Noir suché víno červené, suché víno / trocken
Objem: 0,75 l
Ročník: 2021
Odrůda: Pinot Noir / Spätburgunder / Rulanské modré
Kategorie vína: červené
Chuťová kategorie: suché víno / trocken
Klasifikace vinic: VDP.ORTSWEIN
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Charakter podloží: spraš
Vinifikace: 18 měsíců dubový sud 225 l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Kyseliny: 5,2 g/l
Ideální k pití: do 10 let
Teplota pro servis: 15-18°C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT FRANZ KELLER

Popis produktu není dostupný

Logo Franz Keller    mceclip1

Fritz a Friedrich Kelerrovi participují na všech důležitých rozhodnutích týkající se vína a vinařství společně. Dvě generace rodiny Kellerů, které se spolu ambiciózně a důsledně podílejí na produkci expresivních vín s vlastní identitou. Pěstování výrazných burgundských odrůd a péče o malé historicky významné vinice se strmými svahy prosazoval již Franz Keller starší, který se zasloužil o jejich zachování v 60. letech minulého století. Přístup k výrobě jejich vín byl inspirován přístupem  „savoir vivre“ jejich francouzských sousedů. Od počátku mělo vinařství za cíl produkovat vína, která se co nejlépe snoubí s výborným jídlem. Značku vinařství typicky representují suchá, ovocná, osvěžující, stejně tak komplexní, minerální a plná vína. Pro úspěch je klíčové nekompromisní a konzistentní povědomí o kvalitě, které začíná jak jinak než ve vinici. Součástí ekologicky šetrného přístupu vinohradnictví je u VDP. Weingut Franz Keller organické hnojení, ruční údržba vinic a také výsadba krycích plodin. Kromě toho je zásadním faktorem snižování výnosů prostřednictvím probírky a zelené sklizně. Nově vybudované moderní vinařství v dech beroucí lokalitě přímo pod vinicemi, což umožňuje využití šetrného principu gravitace během celého procesu výroby vína. Mimořádná architektura je navíc navržena tak, aby se výroba vína, sklep, degustační místnost a restaurace „KellerWirtschaft“ vešly pod jednu střechu, která je pokryta původní vegetací z Badbergu, nedaleké přírodní rezervace. Optimální podmínky ve vinařství zajišťuje stavební  a konstrukční řešení budovy, která je terasovitě zasazena přímo do vinic, a tak poskytuje optimální klimatické podmínky pro zrání a skladování vína.

Falstaff Weinguide Deutschland 2024