Neohodnoceno

OBERROTWEIL Pinot Noir

Oberrotweil Pinot Noir z vinařství Franz Keller je vysoce hodnocené německé víno, které vyniká svou bohatou chutí a elegantními tóny Pinot Noir. Pochází z malebné oblasti Baden, kde rodina Keller produkuje vína s vášní a tradicí po mnoho generací. Toto víno je skvělým příkladem kvality a kreativity, kterou přináší Keller do svých vín. S jemnými tóny tmavého bobulového ovoce ve spojení se sušenými bylinkami a nuance pepřových tónů. Dobře integrovaná taninová struktura a šťavnatý závěr. Hrozny pochází z vulkanického podloží Kaiserstuhl, víno zrálo 18 měsíců na dubových sudech. Oberrotweil Pinot Noir ideální volbou pro ty, kteří hledají autentický zážitek z německých vín. Objednejte si lahve tohoto vynikajícího vína ještě dnes a objevte kouzlo německých vín z oblasti Baden.

 

 

Můžeme doručit do:
26.6.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 918
875 Kč / ks 723 Kč bez DPH 117 Kč / 100 ml
Kategorie: NĚMECKO
Objem: 750 ml
Ročník vína: 2021
Odrůda: Rulandské modré / Spätburgunder / Pinot Noir
Kategorie vína: červené víno
Chuťová kategorie: suché / trocken / dry
Klasifikace vinic: VDP.ORTSWEIN
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Charakter podloží: spraš
Vinifikace: 18 měsíců dubový sud 225 l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Kyseliny: 5,2 g/l
Ideální k pití: do 10 let
Teplota pro servis: 15-18°C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT FRANZ KELLER

Popis produktu není dostupný

Logo Franz Keller    mceclip1

Fritz a Friedrich Kelerrovi participují na všech důležitých rozhodnutích týkající se vína a vinařství společně. Dvě generace rodiny Kellerů, které se spolu ambiciózně a důsledně podílejí na produkci expresivních vín s vlastní identitou. Pěstování výrazných burgundských odrůd a péče o malé historicky významné vinice se strmými svahy prosazoval již Franz Keller starší, který se zasloužil o jejich zachování v 60. letech minulého století. Přístup k výrobě jejich vín byl inspirován přístupem  „savoir vivre“ jejich francouzských sousedů. Od počátku mělo vinařství za cíl produkovat vína, která se co nejlépe snoubí s výborným jídlem. Značku vinařství typicky representují suchá, ovocná, osvěžující, stejně tak komplexní, minerální a plná vína. Pro úspěch je klíčové nekompromisní a konzistentní povědomí o kvalitě, které začíná jak jinak než ve vinici. Součástí ekologicky šetrného přístupu vinohradnictví je u VDP. Weingut Franz Keller organické hnojení, ruční údržba vinic a také výsadba krycích plodin. Kromě toho je zásadním faktorem snižování výnosů prostřednictvím probírky a zelené sklizně. Nově vybudované moderní vinařství v dech beroucí lokalitě přímo pod vinicemi, což umožňuje využití šetrného principu gravitace během celého procesu výroby vína. Mimořádná architektura je navíc navržena tak, aby se výroba vína, sklep, degustační místnost a restaurace „KellerWirtschaft“ vešly pod jednu střechu, která je pokryta původní vegetací z Badbergu, nedaleké přírodní rezervace. Optimální podmínky ve vinařství zajišťuje stavební  a konstrukční řešení budovy, která je terasovitě zasazena přímo do vinic, a tak poskytuje optimální klimatické podmínky pro zrání a skladování vína.

Falstaff Weinguide Deutschland 2024 

Zpět do obchodu