Würzburg Silvaner tekutá vizitka vinařství. Výrazně ovlivněný mušlovým vápencem, bylinné koření, jemné ovoce, křídově minerální, přesto nekompromisně suché. Jemná kyselinka také udržuje víno svěží a zajišťuje energii a rovnováhu. Kreativní pestrá odrůda Silvaner dokazuje proč neexistuje kuchařská rovnice, kterou by tato odrůda vinné révy nedokázala vyřešit. Hrozny pocházejí z vinic Würzburger Stein, Kirchberg a Innere Leiste ve vinařské metropoli Würzburg. Město se nachází v kotlině chráněné před větrem, obklopené vinicemi, které jsou vrostlé až přímo do ulic města. Vliv mikroklimatu zajišťuje optimální zralost hroznů. Výchozím podkladem vinohradnické půdy je střední Muschelkalk, sedimentární vrstva z vápenatých řas a mušlí. Jílovité vápence, které se vytvořily miliony let, pomáhají zajistit, že půda dobře udržuje teplo. Kamenitá, mírně jílovitá hlína je hluboká a má dobrou zásobu humusu, což vede k vyvážené dostupnosti živin pro révu. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě. Jsou to vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké redukované sklizňové výnosy.
| Kategorie: | NABÍDKA VÍN |
|---|---|
| EAN: | 4260185874223 |
| ? Objem lahve: | 1500 ml |
| ? Ročník vína: | 2023 |
| ? Odrůda vína: | Sylvánské zelené / Silvaner |
| ? Barva vína: | bílé víno |
| ? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
| ? Klasifikace vinic: | VDP.ORTSWEIN |
| Zbytkový cukr: | 3,8 g/l |
| Poloha vinic: | Würzburg Stein, Kirchberg, Innere Leiste |
| Charakter podloží: | mořské sedimenty, zvětrala břidlice |
| Vinifikace: | nerezové tanky |
| Obsah alkoholu: | 11,5 % |
| Kyseliny: | 6,1 g/l |
| Ideální k pití: | do 5 let |
| Teplota pro servis: | 10 - 12 °C |
| Alergeny: | siřičitany |
| Vinařství: | WEINGUT AM STEIN |
Würzburg Silvaner tekutá vizitka vinařství. Výrazně ovlivněný mušlovým vápencem, bylinné koření, jemné ovoce, křídově minerální, přesto nekompromisně suché. Jemná kyselinka také udržuje víno svěží a zajišťuje energii a rovnováhu. Kreativní pestrá odrůda Silvaner dokazuje proč neexistuje kuchařská rovnice, kterou by tato odrůda vinné révy nedokázala vyřešit. Hrozny pocházejí z vinic Würzburger Stein, Kirchberg a Innere Leiste ve vinařské metropoli Würzburg. Město se nachází v kotlině chráněné před větrem, obklopené vinicemi, které jsou vrostlé až přímo do ulic města. Vliv mikroklimatu zajišťuje optimální zralost hroznů. Výchozím podkladem vinohradnické půdy je střední Muschelkalk, sedimentární vrstva z vápenatých řas a mušlí. Jílovité vápence, které se vytvořily miliony let, pomáhají zajistit, že půda dobře udržuje teplo. Kamenitá, mírně jílovitá hlína je hluboká a má dobrou zásobu humusu, což vede k vyvážené dostupnosti živin pro révu. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě. Jsou to vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké redukované sklizňové výnosy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.
"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."
LUDWIG KNOLL