Neohodnoceno

WÜRZBURG Silvaner trocken Bio

Würzburg Silvaner tekutá vizitka vinařství. Výrazně ovlivněný mušlovým vápencem, bylinné koření, jemné ovoce, křídově minerální, přesto nekompromisně suché. Jemná kyselinka také udržuje víno svěží a zajišťuje energii a rovnováhu. Kreativní pestrá odrůda Silvaner dokazuje proč neexistuje kuchařská rovnice, kterou by tato odrůda vinné révy nedokázala vyřešit. Hrozny pocházejí z vinic Würzburger Stein, Kirchberg a Innere Leiste ve vinařské metropoli Würzburg. Město se nachází v kotlině chráněné před větrem, obklopené vinicemi, které jsou vrostlé až přímo do ulic města. Vliv mikroklimatu zajišťuje optimální zralost hroznů. Výchozím podkladem vinohradnické půdy je střední Muschelkalk, sedimentární vrstva z vápenatých řas a mušlí. Jílovité vápence, které se vytvořily miliony let, pomáhají zajistit, že půda dobře udržuje teplo. Kamenitá, mírně jílovitá hlína je hluboká a má dobrou zásobu humusu, což vede k vyvážené dostupnosti živin pro révu. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě. Jsou to vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké redukované sklizňové výnosy.

 
Můžeme doručit do:
2.5.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 777
Značka: WEINGUT AM STEIN
391 Kč / ks 323 Kč bez DPH 52 Kč / 100 ml
Kategorie: NABÍDKA VÍN
Objem: 0,75 l
Ročník: 2022
Odrůda: Sylvánské zelené
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché
Klasifikace vinic: VDP.ORTSWEIN
Zbytkový cukr: 3,8 g/l
Poloha vinic: Würzburg Stein, Kirchberg, Innere Leiste
Charakter podloží: mořské sedimenty, zvětrala břidlice
Vinifikace: nerezové tanky
Obsah alkoholu: 11,5 %
Kyseliny: 6,1 g/l
Ideální k pití: do 5 let
Teplota pro servis: 10 - 12 °C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT AM STEIN

Popis produktu není dostupný

Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha  inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.

"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."

                                                                                                       LUDWIG KNOLL