Neohodnoceno

AM STEIN Silvaner WÜRZBURG trocken BIO

Würzburg Silvaner tekutá vizitka vinařství. Výrazně ovlivněný mušlovým vápencem, bylinné koření, jemné ovoce, křídově minerální, přesto nekompromisně suché. Jemná kyselinka také udržuje víno svěží a zajišťuje energii a rovnováhu. Kreativní pestrá odrůda Silvaner dokazuje proč neexistuje kuchařská rovnice, kterou by tato odrůda vinné révy nedokázala vyřešit. Hrozny pocházejí z vinic Würzburger Stein, Kirchberg a Innere Leiste ve vinařské metropoli Würzburg. Město se nachází v kotlině chráněné před větrem, obklopené vinicemi, které jsou vrostlé až přímo do ulic města. Vliv mikroklimatu zajišťuje optimální zralost hroznů. Výchozím podkladem vinohradnické půdy je střední Muschelkalk, sedimentární vrstva z vápenatých řas a mušlí. Jílovité vápence, které se vytvořily miliony let, pomáhají zajistit, že půda dobře udržuje teplo. Kamenitá, mírně jílovitá hlína je hluboká a má dobrou zásobu humusu, což vede k vyvážené dostupnosti živin pro révu. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě. Jsou to vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké redukované sklizňové výnosy.

 
Můžeme doručit do:
25.10.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 777
Značka: WEINGUT AM STEIN
391 Kč / ks 323 Kč bez DPH 52 Kč / 100 ml
Kategorie: NABÍDKA VÍN
? Objem lahve: 750 ml
? Ročník vína: 2022
? Odrůda vína: Sylvánské zelené / Silvaner
? Barva vína: bílé víno
? Obsah cukru: suché / trocken / dry
? Klasifikace vinic: VDP.ORTSWEIN
Zbytkový cukr: 3,8 g/l
Poloha vinic: Würzburg Stein, Kirchberg, Innere Leiste
Charakter podloží: mořské sedimenty, zvětrala břidlice
Vinifikace: nerezové tanky
Obsah alkoholu: 11,5 %
Kyseliny: 6,1 g/l
Ideální k pití: do 5 let
Teplota pro servis: 10 - 12 °C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT AM STEIN

Würzburg Silvaner tekutá vizitka vinařství. Výrazně ovlivněný mušlovým vápencem, bylinné koření, jemné ovoce, křídově minerální, přesto nekompromisně suché. Jemná kyselinka také udržuje víno svěží a zajišťuje energii a rovnováhu. Kreativní pestrá odrůda Silvaner dokazuje proč neexistuje kuchařská rovnice, kterou by tato odrůda vinné révy nedokázala vyřešit. Hrozny pocházejí z vinic Würzburger Stein, Kirchberg a Innere Leiste ve vinařské metropoli Würzburg. Město se nachází v kotlině chráněné před větrem, obklopené vinicemi, které jsou vrostlé až přímo do ulic města. Vliv mikroklimatu zajišťuje optimální zralost hroznů. Výchozím podkladem vinohradnické půdy je střední Muschelkalk, sedimentární vrstva z vápenatých řas a mušlí. Jílovité vápence, které se vytvořily miliony let, pomáhají zajistit, že půda dobře udržuje teplo. Kamenitá, mírně jílovitá hlína je hluboká a má dobrou zásobu humusu, což vede k vyvážené dostupnosti živin pro révu. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě. Jsou to vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké redukované sklizňové výnosy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha  inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.

"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."

                                                                                                       LUDWIG KNOLL

 

 

Zpět do obchodu