Ve vůni ovoce, jemně tropické, broskve, jemná hořčina. Na patře svěží, světle zelená textura, silné kontury a přítomnost minerálů s kořenitými akcenty. Skvěle doprovází výrazné ryby nebo bílé maso s pečeným aromatem, stejně jako mořské plody a rizotta. Pro šťavnatý požitek z pití s hloubkou. Jádro Stettener Stein leží jako konkávní zrcadlo osmdesát metrů nad Mohanem nad skalnatými vápencovými břehy dolního Muschelkalku v půlkruhovém horském zářezu. Velmi skeletovitá, neplodná ornice představuje velký zásobník tepla a je obtížné ji prokořenit. Po mnoho let to nutí vinnou révu zapustit hluboké kořeny, které pronikají do krasového vápence, což dává vínům vysokou mineralitu a eleganci. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě.jsou to typičtí vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké sklizňové výnosy.
Kategorie: | NABÍDKA VÍN |
---|---|
Objem: | 750 ml |
Ročník vína: | 2022 |
Odrůda: | Ryzlink rýnský / Riesling |
Kategorie vína: | bílé víno |
Chuťová kategorie: | suché / trocken / dry |
Klasifikace vinic: | VDP.ORTSWEIN |
Zbytkový cukr: | 2,3 g/l |
Poloha vinic: | Stetten Stein |
Charakter podloží: | mořské sedimenty, zvětralý vápenec |
Vinifikace: | nerezové tanky a dubový sud |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Kyseliny: | 8,3 g/l |
Ideální k pití: | do 10 let |
Teplota pro servis: | 10 - 12 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT AM STEIN |
Popis produktu není dostupný
Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.
"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."
LUDWIG KNOLL