Neohodnoceno

STETTEN Riesling trocken Bio

Ve vůni ovoce, jemně tropické, broskve, jemná hořčina. Na patře svěží, světle zelená textura, silné kontury a přítomnost minerálů s kořenitými akcenty. Skvěle doprovází výrazné ryby nebo bílé maso s pečeným aromatem, stejně jako mořské plody a rizotta. Pro šťavnatý požitek z pití s ​​hloubkou. Jádro Stettener Stein leží  jako konkávní zrcadlo osmdesát metrů nad Mohanem nad skalnatými vápencovými břehy dolního Muschelkalku v půlkruhovém horském zářezu. Velmi skeletovitá, neplodná ornice představuje velký zásobník tepla a je obtížné ji prokořenit. Po mnoho let to nutí vinnou révu zapustit hluboké kořeny, které pronikají do krasového vápence, což dává vínům vysokou mineralitu a eleganci. Zdejší vína pocházejí z nejlepších vinic ve městě.jsou to typičtí vyslanci příslušného terroir. Pro tato vína jsou charakteristické odrůdy révy vinné a nízké sklizňové výnosy.

Můžeme doručit do:
7.5.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 778
Značka: WEINGUT AM STEIN
391 Kč / ks 323 Kč bez DPH 52 Kč / 100 ml
Kategorie: NABÍDKA VÍN
Objem: 0,75 l
Ročník: 2022
Odrůda: Ryzlink rýnský / Riesling
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché / trocken / dry
Klasifikace vinic: VDP.ORTSWEIN
Zbytkový cukr: 2,3 g/l
Poloha vinic: Stetten Stein
Charakter podloží: mořské sedimenty, zvětralý vápenec
Vinifikace: nerezové tanky a dubový sud
Obsah alkoholu: 12 %
Kyseliny: 8,3 g/l
Ideální k pití: do 10 let
Teplota pro servis: 10 - 12 °C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT AM STEIN

Popis produktu není dostupný

Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha  inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.

"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."

                                                                                                       LUDWIG KNOLL