Nosu dominuje žluté jádrové ovoce, bylinné koření a pazourek. Na patře opět velmi kořenité a pevné, ale harmonické s jemnozrnným, písčitým tříslovinovým dojmem a typickou lasturovou vápencovou mineralitou. Strmý svah Würzburger Stein, exponovaný na jih, se rozprostírá ve tvaru mušle nad městem. Leží v nadmořské výšce 210 až 250 m nad mořem a má sklon mezi 30 a 80 %. Struktura půdy je velmi skeletovitá a má obvykle jen velmi tenkou ornici, což podporuje velmi dobrou schopnost akumulace tepla. Místy je Muschelkalk protkán hlínou a vrstvami jílu. Vína Erste Lage rostou na prvotřídních vinicích s vlastním charakterem, kde panují optimální podmínky pro pěstování a produkují vína trvale vysoké kvality.
Kategorie: | NABÍDKA VÍN |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Ročník: | 2022 |
Odrůda: | Sylvánské zelené |
Kategorie vína: | bílé |
Chuťová kategorie: | suché |
Klasifikace vinic: | VDP.ERSTE LAGE |
Zbytkový cukr: | 0,8 g/l |
Poloha vinic: | Würzburger Stein 210 -250 m.n.m. |
Charakter podloží: | mořské sedimenty, zvětralý vápenec, jíl |
Vinifikace: | nerezové tanky a dubový sud |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Kyseliny: | 5,7 g/l |
Ideální k pití: | do 10 let |
Teplota pro servis: | 10 - 12 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT AM STEIN |
Popis produktu není dostupný
Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.
"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."
LUDWIG KNOLL