Neohodnoceno

WÜRZBURGER STEIN Silvaner trocken Bio

Nosu dominuje žluté jádrové ovoce, bylinné koření a pazourek. Na patře opět velmi kořenité a pevné, ale harmonické s jemnozrnným, písčitým tříslovinovým dojmem a typickou lasturovou vápencovou mineralitou. Strmý svah Würzburger Stein, exponovaný na jih, se rozprostírá ve tvaru mušle nad městem. Leží v nadmořské výšce 210 až 250 m nad mořem a má sklon mezi 30 a 80 %. Struktura půdy je velmi skeletovitá a má obvykle jen velmi tenkou ornici, což podporuje velmi dobrou schopnost akumulace tepla. Místy je Muschelkalk protkán hlínou a vrstvami jílu. Vína Erste Lage rostou na prvotřídních vinicích s vlastním charakterem, kde panují optimální podmínky pro pěstování a produkují vína trvale vysoké kvality.

Můžeme doručit do:
3.5.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 783
Značka: WEINGUT AM STEIN
576 Kč / ks 476 Kč bez DPH 77 Kč / 100 ml
Kategorie: NABÍDKA VÍN
Objem: 0,75 l
Ročník: 2022
Odrůda: Sylvánské zelené / Silvaner
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché
Klasifikace vinic: VDP.ERSTE LAGE
Zbytkový cukr: 0,8 g/l
Poloha vinic: Würzburger Stein 210 -250 m.n.m.
Charakter podloží: mořské sedimenty, zvětralý vápenec, jíl
Vinifikace: nerezové tanky a dubový sud
Obsah alkoholu: 12,5 %
Kyseliny: 5,7 g/l
Ideální k pití: do 10 let
Teplota pro servis: 10 - 12 °C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT AM STEIN

Popis produktu není dostupný

Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha  inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.

"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."

                                                                                                       LUDWIG KNOLL