Neohodnoceno

PETIT ADLER

Jako skvělý aperitiv si můžete vychutnat toto šumivé víno. Jedná se o cuvée odrůd Muller Thurgau, Chardonnay a Pinot. Osvěžující, minerální, aroma citrusů a nektarinek. Tato šumivá vína se vyrábí tradiční metodou kvašení v lahvi, přičemž z každé příležitosti učiní výjimečný okamžik.

Můžeme doručit do:
2.5.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 921
386 Kč / ks 319 Kč bez DPH 51 Kč / 100 ml
Kategorie: NĚMECKO
Objem: 0,75 l
Ročník: 2019
Odrůda: Müller Thurgau, Riesling, Chardonnay
Kategorie vína: šumivé bílé
Chuťová kategorie: suché víno Brut
Dosage: 5 g/l
Charakter podloží: spraš
Vinifikace: druhotné kvašení v lahvi champenoise
Obsah alkoholu: 12 %
Kyseliny: 5,2 g/l
Ideální k pití: do 3 let
Teplota pro servis: 6-8 °C
Alergeny: siřičitany
Vinařství: WEINGUT FRANZ KELLER

Popis produktu není dostupný

Logo Franz Keller    mceclip1

Fritz a Friedrich Kelerrovi participují na všech důležitých rozhodnutích týkající se vína a vinařství společně. Dvě generace rodiny Kellerů, které se spolu ambiciózně a důsledně podílejí na produkci expresivních vín s vlastní identitou. Pěstování výrazných burgundských odrůd a péče o malé historicky významné vinice se strmými svahy prosazoval již Franz Keller starší, který se zasloužil o jejich zachování v 60. letech minulého století. Přístup k výrobě jejich vín byl inspirován přístupem  „savoir vivre“ jejich francouzských sousedů. Od počátku mělo vinařství za cíl produkovat vína, která se co nejlépe snoubí s výborným jídlem. Značku vinařství typicky representují suchá, ovocná, osvěžující, stejně tak komplexní, minerální a plná vína. Pro úspěch je klíčové nekompromisní a konzistentní povědomí o kvalitě, které začíná jak jinak než ve vinici. Součástí ekologicky šetrného přístupu vinohradnictví je u VDP. Weingut Franz Keller organické hnojení, ruční údržba vinic a také výsadba krycích plodin. Kromě toho je zásadním faktorem snižování výnosů prostřednictvím probírky a zelené sklizně. Nově vybudované moderní vinařství v dech beroucí lokalitě přímo pod vinicemi, což umožňuje využití šetrného principu gravitace během celého procesu výroby vína. Mimořádná architektura je navíc navržena tak, aby se výroba vína, sklep, degustační místnost a restaurace „KellerWirtschaft“ vešly pod jednu střechu, která je pokryta původní vegetací z Badbergu, nedaleké přírodní rezervace. Optimální podmínky ve vinařství zajišťuje stavební  a konstrukční řešení budovy, která je terasovitě zasazena přímo do vinic, a tak poskytuje optimální klimatické podmínky pro zrání a skladování vína.

Falstaff Weinguide Deutschland 2024