Intenzivní ovocné, nuance broskví a peckovitých plodů, elegantní bublinky, sametové a okouzlující s dobře integrovanou kyselinkou. Skvělé jako aperitiv je toto cuvée odrůd Chardonnay a Pinot. Vhodné pro oslavy nebo při slavnostních příležitostech. Tato šumivá vína vyrábí vinařství tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi známé jako "champenoise".
Kategorie: | NĚMECKO |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2019 |
? Odrůda vína: | Chardonnay & Pinot |
? Barva vína: | šumivé bílé |
? Obsah cukru: | Sekt brut |
Zbytkový cukr: | 4 g/l |
Charakter podloží: | spraš |
Vinifikace: | druhotné kvašení v lahvi champenoise |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Kyseliny: | 5,2 g/l |
Ideální k pití: | do 10 let |
Teplota pro servis: | 6-8 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT FRANZ KELLER |
Intenzivní ovocné, nuance broskví a peckovitých plodů, elegantní bublinky, sametové a okouzlující s dobře integrovanou kyselinkou. Skvělé jako aperitiv je toto cuvée odrůd Chardonnay a Pinot. Vhodné pro oslavy nebo při slavnostních příležitostech. Tato šumivá vína vyrábí vinařství tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi známé jako "champenoise".
Fritz a Friedrich Kelerrovi participují na všech důležitých rozhodnutích týkající se vína a vinařství společně. Dvě generace rodiny Kellerů, které se spolu ambiciózně a důsledně podílejí na produkci expresivních vín s vlastní identitou. Pěstování výrazných burgundských odrůd a péče o malé historicky významné vinice se strmými svahy prosazoval již Franz Keller starší, který se zasloužil o jejich zachování v 60. letech minulého století. Přístup k výrobě jejich vín byl inspirován přístupem „savoir vivre“ jejich francouzských sousedů. Od počátku mělo vinařství za cíl produkovat vína, která se co nejlépe snoubí s výborným jídlem. Značku vinařství typicky representují suchá, ovocná, osvěžující, stejně tak komplexní, minerální a plná vína. Pro úspěch je klíčové nekompromisní a konzistentní povědomí o kvalitě, které začíná jak jinak než ve vinici. Součástí ekologicky šetrného přístupu vinohradnictví je u VDP. Weingut Franz Keller organické hnojení, ruční údržba vinic a také výsadba krycích plodin. Kromě toho je zásadním faktorem snižování výnosů prostřednictvím probírky a zelené sklizně. Nově vybudované moderní vinařství v dech beroucí lokalitě přímo pod vinicemi, což umožňuje využití šetrného principu gravitace během celého procesu výroby vína. Mimořádná architektura je navíc navržena tak, aby se výroba vína, sklep, degustační místnost a restaurace „KellerWirtschaft“ vešly pod jednu střechu, která je pokryta původní vegetací z Badbergu, nedaleké přírodní rezervace. Optimální podmínky ve vinařství zajišťuje stavební a konstrukční řešení budovy, která je terasovitě zasazena přímo do vinic, a tak poskytuje optimální klimatické podmínky pro zrání a skladování vína.
Falstaff Weinguide Deutschland 2024