Ovocné, šťavnaté, výrazné s jemnými minerálními žilkami, tak chápeme náš Gutssilvaner. Jemné aroma zeleného jablka, hrušky a bylinných tónů, stejně jako výrazná kyselost, mu dodávají přitažlivost. Tento čerstvý Silvaner lze použít téměř univerzálně jako přílohu k jídlu, dokonale ladí s kreativní zeleninovou a bylinkovou kuchyní.Vína klasifikace GUTSWEIN jsou vstupem do hierarchie kvality založené na původu kvalitních vinařství. Jsou vizitkou vinaře. Vína pocházejí z vlastních vinic a splňují přísné VDP. Kritéria.
| Kategorie: | NABÍDKA VÍN |
|---|---|
| ? Objem lahve: | 750 ml |
| ? Ročník vína: | 2022 |
| ? Odrůda vína: | Sylvánské zelené / Silvaner |
| ? Barva vína: | bílé víno |
| ? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
| ? Klasifikace vinic: | VDP.ORTSWEIN |
| Zbytkový cukr: | 1,1 g/l |
| Poloha vinic: | Würzburg |
| Charakter podloží: | zvětralá břidlice |
| Vinifikace: | nerezové tanky |
| Obsah alkoholu: | 11,5 % |
| Kyseliny: | 5,4 g/l |
| Ideální k pití: | aktuální ročník |
| Teplota pro servis: | 10 - 12 °C |
| Alergeny: | siřičitany |
| Vinařství: | WEINGUT AM STEIN |
Ovocné, šťavnaté, výrazné s jemnými minerálními žilkami, tak chápeme náš Gutssilvaner. Jemné aroma zeleného jablka, hrušky a bylinných tónů, stejně jako výrazná kyselost, mu dodávají přitažlivost. Tento čerstvý Silvaner lze použít téměř univerzálně jako přílohu k jídlu, dokonale ladí s kreativní zeleninovou a bylinkovou kuchyní.Vína klasifikace GUTSWEIN jsou vstupem do hierarchie kvality založené na původu kvalitních vinařství. Jsou vizitkou vinaře. Vína pocházejí z vlastních vinic a splňují přísné VDP. Kritéria.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.
"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."
LUDWIG KNOLL