Burgenland
Burgenland je suverénně nejteplejší rakouská vinařská oblast, která leží na východní hranici s Maďarskem. Intenzita slunečního svitu v tomto regionu lze srovnat třeba s Kalifornií. Díky výjimečnému mikroklimatu, velmi teplým a suchým létům a blízkosti Neziderského jezera je oblast předurčena hlavně k pěstování modrých odrůd a také výrobě mimořádných přírodně sladkých vín. Rozloha zdejších mírně zvlněných vinic je 13 840 hektarů, přičemž podloží tvoří hlavně vápenec, slídová břidlice, písek a černozem se štěrkem. Oblast je rozdělena na čtyři podoblasti. Neziderské jezero, Neziderské jezero/ Hügelland, střední Burgenland a jižní Burgenland. Některé podoblasti mají i svoje označení DAC, přičemž nejznámější jsou Mittelburgenland DAC, Neusiedlersee DAC, Leithaberg DAC, Eisenberg DAC. Hlavní odrůdami jsou zde Zweigelt a Frankovka.
DAC: Nezaměnitelný původ
Zkratka DAC znamená Districtus Austriae Controllatus, což je v překladu „označení kontrolovaného rakouského původu“ (srovnatelné s českým označením VOC, tj. „víno originální certifikace“). Označením DAC jsou opatřena kontrolovaná kvalitní rakouská vína typická pro daný region. Ve vinařských oblastech, které mohou označení DAC používat, nesou toto označení pouze typické místní odrůdy, které musí splňovat další, zákonem stanovené podmínky.
Nejprodávanější

Temně rudé víno, tóny červeného ovoce a čokolády, velmi vyvážená chuť. Výborný poměr ceny a výkonu.

Tmavá rubínová barva, ostružinový koláč , jemné koření, tóny tabáku a balsamica, zralé třešně srdcovky, jemné dřevo,...

Tmavá rubínová barva, fialové odlesky, v chuti tmavé třešně a švestky. Šťavnaté, sametové, skvělé ovoce na patře!

Tmavá karmínová barva ve vůni malinový koláč, květiny a sladké koření, na patře maliny a ibišek, šťavnaté, dobře...

Tmavá rubínová barva, neprůhledné jádro, fialové reflexy, jemný okraj. Nuance vzácného dřeva, kandovaná pomerančová...