Vůně čerstvého ovoce, tóny ananasu a hrušek Williams, ovocná chuť se snoubí s kořeněným bylinkovou linkou vedoucími k pěkné komplexní chuti. Víno je plné živostí a elegance. Hrozny pro tato vína se pěstují převážně na lehké sprašové půdě.
Kategorie: | NĚMECKO |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2022 |
? Odrůda vína: | Rulandské šedé / Grauburgunder / Pinot Gris |
? Barva vína: | bílé víno |
? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
? Klasifikace vinic: | VDP GUTSWEIN |
Zbytkový cukr: | 0,3 g/l |
Charakter podloží: | spraš |
Vinifikace: | nerez tanky |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Kyseliny: | 4,4 g/l |
Ideální k pití: | do 2 let |
Teplota pro servis: | 8-12 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT FRANZ KELLER |
Vůně čerstvého ovoce, tóny ananasu a hrušek Williams, ovocná chuť se snoubí s kořeněným bylinkovou linkou vedoucími k pěkné komplexní chuti. Víno je plné živostí a elegance. Hrozny pro tato vína se pěstují převážně na lehké sprašové půdě.
Fritz a Friedrich Kelerrovi participují na všech důležitých rozhodnutích týkající se vína a vinařství společně. Dvě generace rodiny Kellerů, které se spolu ambiciózně a důsledně podílejí na produkci expresivních vín s vlastní identitou. Pěstování výrazných burgundských odrůd a péče o malé historicky významné vinice se strmými svahy prosazoval již Franz Keller starší, který se zasloužil o jejich zachování v 60. letech minulého století. Přístup k výrobě jejich vín byl inspirován přístupem „savoir vivre“ jejich francouzských sousedů. Od počátku mělo vinařství za cíl produkovat vína, která se co nejlépe snoubí s výborným jídlem. Značku vinařství typicky representují suchá, ovocná, osvěžující, stejně tak komplexní, minerální a plná vína. Pro úspěch je klíčové nekompromisní a konzistentní povědomí o kvalitě, které začíná jak jinak než ve vinici. Součástí ekologicky šetrného přístupu vinohradnictví je u VDP. Weingut Franz Keller organické hnojení, ruční údržba vinic a také výsadba krycích plodin. Kromě toho je zásadním faktorem snižování výnosů prostřednictvím probírky a zelené sklizně. Nově vybudované moderní vinařství v dech beroucí lokalitě přímo pod vinicemi, což umožňuje využití šetrného principu gravitace během celého procesu výroby vína. Mimořádná architektura je navíc navržena tak, aby se výroba vína, sklep, degustační místnost a restaurace „KellerWirtschaft“ vešly pod jednu střechu, která je pokryta původní vegetací z Badbergu, nedaleké přírodní rezervace. Optimální podmínky ve vinařství zajišťuje stavební a konstrukční řešení budovy, která je terasovitě zasazena přímo do vinic, a tak poskytuje optimální klimatické podmínky pro zrání a skladování vína.
Falstaff Weinguide Deutschland 2024